Blog

Egyszer nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein és szeretettel nézett teremtményeire. Szerette mindegyiket és ők is szerették őt.

Képzeld el, amikor életed szerelmével elköltesz egy romantikus vacsorát (és egy csomó pénzt). Másra sem vágysz, mint egy fergeteges ágyjelenetre a vacsora után. Ott csillog az eljegyzési gyűrű a szexi menyasszonyod törékeny ujján, és legszívesebben megállítanád az időt! Nos, jól jegyezd meg ezt a pillanatot, mert ezek után már csak az emlékeidben...

Hát, ez nem ilyen egyszerű! Ha akarod, ha nem, karmát töltesz, már a gyerek fogantatásának pillanatában. Anyukád pontosan ugyanazokon a dolgokon ment keresztül Veled, mint amiken most Te mész keresztül. Amióta világ a világ, ez így volt és így is lesz!

Félő, hogy az ostobaságaink miatt az Alkotó idő előtt ránk kapcsolja majd a villanyt, holott mi még megvettük a tartós tejet. Talán még nem késő az életet választani!

Egyszer a jógi nagymestert megkérdezték, hogy mi értelme nagyot álmodni, ha lehet, hogy nem tudjuk megvalósítani, ráadásul a környezetünkben élők sem hisznek bennünk? A jógi erre azt felelte:

Egy férfi állásinterjúra megy egy családhoz. A háziasszonnyal beszélget a munkáról, és a történetben kiderül, hogy a férfit háziállatnak, egy vizsla kutyának veszik fel a családhoz, mert az igazi állattal túl sok a gond. A férfi az iromány végén el kezdi utánozni a kutyát a lakásban.

Két megtörtént eset alapján joggal feltételezhetem, hogy szépen lassan kiölték az emberekből az életigenlést, minden jó érzést és örömöt, már pedig ezekért érdemes élni, egyébként még életünkben elkönyvelhetjük, hogy meghalt bennünk a lélek.

HAT-ALOM

2019.06.20

Nem várom el, hogy egyetérts velem. Nem várom el, hogy elfogadd, amit most leírok. Nem számít, hogy kapok-e like-ot, vagy hogy elítélsz! Mert ennél most sokkal fontosabb az a küldetés, aminek Te is része vagy. Ha akarod, ha nem. Kritikus időszakba léptünk ugyanis, és ezt mindenkinek meg kell tudnia!

Csak Csaba

2019.05.26

A ma élő íróközösségért és az olvasóközönség figyelmébe ajánlva...