Könyveim
Itt add meg az alcímet

FÉNYMAG

Vészkijárat a Léleknek az elme börtönéből

2019-ben MARGÓ-díjra jelölt könyv!


Egy nap a kislányom megkérdezte tőlem: Anya, egyszer ugye hazamegyünk majd? Mire én: Ezt hogy érted? Hiszen itthon vagyunk... Nem úgy, - kezdte - hanem amikor majd Apa megfogja a Te kezedet, Te meg az Enyémet, és felrepülünk a felhők fölé, a csillagokhoz, a Szeretetbe? Szóval majd egyszer ugye hazamegyünk? Igen, - feleltem, és könny szökött a szemembe - egyszer Haza megyünk... 

Könyvajánló

Kövi Szabolcs zenéjével

Tartalomjegyzék

10 részlet a könyvből

1. "Rájöttem, hogy minden szenvedésemnek az oka én magam vagyok. Kellő bátorsággal lebonthatók a múlt falai, mögéjük lehet kukucskálni, szembe lehet nézni hibáinkkal, meg lehet bocsájtani másoknak és legfőképp saját magunknak hibáinkért."

2. "A könyvemet leginkább egy érzelmi hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Javaslom, hogy a "kanyarok" közben lassíts le, vagy állj meg néha, és nézz rá az életedre. Ismerd ki a saját természetedet, légy tudatos az elméd játékára, és halld meg a belső hangodat!"

3. "Az elménk az illúziógyár. A történetmesélő a fejünkben. Az elménk az, amit elhiszünk magunkról, és az, amit nem. Játszótér gyerekeknek. Minden jóérzésed és félelmed otthona."

4. "Miben különbözik az ember az állatoktól és a növényektől? Azoknak is van tudatuk, lelkük, csak gondoljunk egy kutyára vagy a delfinekre. Sokszor hűségesebbek vagy magasabb intelligenciával rendelkeznek, mint némely ember. Mégis mitől lesz valakiből Ember?"

5. "Nos, embernek lenni, maradni, és emberhez méltó életet élni itt és most talán a legnehezebb a Földön. Azonban szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezt mi választottuk."

6. "Ide az Isten pénze sem elég! - szoktuk mondani. Akkor álljunk meg egy pillanatra: lehet, hogy hiba van a rendszerben... Ha soha semmi nem elég, mikor leszünk boldogok?" 

7. "A jó gazda tehát mindig figyeli az itt-ott felbukkanó gazt, és idejében kitépi, hogy rend legyen a kertjében. A gaz tehát a rend ellentéte. A fejünkben és szívünkben lévő kertet épp így kellene művelnünk, mint egy jó gazda. Amint egy kis hazugság felmerül, gyökerestül kellene kitépnünk, hogy fenntartsuk a rendet."

8. "Tudva levő, hogy mindenki valamilyen kinccsel érkezett a Földre, amit a Jóistentől kapott útravalónak. A magyar embernek ez az anyanyelve. A magyar nyelvnek párja nincs széles e világon."

9. "Ha nem akarsz az élethez sem hozzáadni, sem elvenni belőle, rátalálsz a belső békédre. A szentélyre, ahová mindig visszahúzódhatsz, ha esik, ha fúj."

10. "Azokért az emberekért írok, akik ezt az utat járják, hogy továbbra is bízzanak magukban, a lelkük útmutatásaiban. Hogy amikor kételkednek abban, hogy ez az egész megéri-e, az árral szembe menni, akkor bátran mondom nekik, hogy igen, mert tudják meg, hogy nincsenek egyedül. Hogy egyszer bizonyosan találkozunk majd."

AJÁNLÁSOK

"Egy kis nyári kötelező olvasmány. Balla Kriszta, a Fényszórólány Fénymag könyve egyszerre szól a tudatosságról, a szolgálatról, az örömről, a saját céljaink megtalálásáról, kicsit a magyarságról és az emberiség közös céljairól. Ahogy oldala is mutatja, nagyon szép kérdést tesz fel magának a szerző és így a kötetbe bepillantani kívánó olvasó is: Hogyan lehetne jobb hely a Föld azáltal, hogy létezem? A személyes felelősségről és tudatosságról olvashattok könyvében. Az önmegvalósítást segítő könyvek között ennek nagy előnye, hogy tömör. Nincs felesleges bő lére engedve, összeszedett. Szeretni fogjátok, ajánlom jó szívvel, tőle rendelhettek online."
Fodor Kata, Onlinehoroszkóp - Égbolt Café (2019. június)


"A testünk helyes táplálása mellett nélkülözhetetlen fontossággal bír a lelkünk és az elménk táplálása is. Most egy könyvet szeretnék Nektek ajánlani, amit egy kedves ismerősömtől, Fényszórólánytól kaptam ajándékba. Ez a könyv az Ő saját szerzeménye, ami az évek során gyűjtött megtapasztalásait és ismereteit tartalmazza. A könyvvel egy utazásra hívja olvasóit, melyben utat nyit a lélek, a magyarság és a magasabb dimenziók felé. Ebben a könyvben a lét esszenciája van összegyűjtve, amiben kitér az emberhez méltó élet lényegére, a sikerre és a boldogságra is. Ha szeretnél változtatni az életeden, és szeretnéd megnyitni a szíved a csodák felé, vagy esetleg csak elvesztél az önfejlesztő könyvek sűrűjében bátran ajánlom Balla Kriszta Fénymag című könyvét."

Szabó Vivien, táplálkozási tanácsadó (2019. szeptember)


"Hasznos útravaló az úton lévőknek, utat keresőknek, méretéből fakadóan még a tarisznyába is belefér, mindenhová magunkkal vihetjük. :)
Úgy gondolom, ha nem is ilyen mély rétegben, de felületes szinten az emberek többsége tudja, vagy legalábbis sejti, hogyan kellene élni a boldogságunkért, annak megtartásáért, azért hogy ki legyünk békülve a világgal, de legfőképpen önmagunkkal. Talán minden rossz onnan ered, hogy az utóbbi hibádzik. Sérül a lélek, egyszer, többször, talán be sem gyógyul sohasem. A könyv egy kis tapasz a sebekre, ezért én azt javasolom, hogy nem csak egyszer érdemes elolvasni, hanem folyamatosan forgassuk, hogy lássuk, valóban jó úton haladunk-e!
Tetszett, hogy Kriszta kitért a magyarság fontosságára... sokan nem is tudják milyen szerencsések vagyunk!" 

Guti Csaba, író (2020. január)