FÉNYMAG

Vészkijárat a Léleknek az elme börtönéből

2019-ben MARGÓ-díjra jelölt könyv!

Egy nap a kislányom megkérdezte tőlem: Anya, egyszer ugye hazamegyünk majd? Mire én: Ezt hogy érted? Hiszen itthon vagyunk... Nem úgy, - kezdte - hanem amikor majd Apa megfogja a Te kezedet, Te meg az Enyémet, és felrepülünk a felhők fölé, a csillagokhoz, a Szeretetbe? Szóval majd egyszer ugye hazamegyünk? Igen, - feleltem, és könny szökött a szemembe - egyszer Haza megyünk... 

Tartalomjegyzék

120 oldal tömény valóság!

10 részlet a könyvből

1. "Rájöttem, hogy minden szenvedésemnek az oka én magam vagyok. Kellő bátorsággal lebonthatók a múlt falai, mögéjük lehet kukucskálni, szembe lehet nézni hibáinkkal, meg lehet bocsájtani másoknak és legfőképp saját magunknak hibáinkért."

2. "A könyvemet leginkább egy érzelmi hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Javaslom, hogy a "kanyarok" közben lassíts le, vagy állj meg néha, és nézz rá az életedre. Ismerd ki a saját természetedet, légy tudatos az elméd játékára, és halld meg a belső hangodat!"

3. "Az elménk az illúziógyár. A történetmesélő a fejünkben. Az elménk az, amit elhiszünk magunkról, és az, amit nem. Játszótér gyerekeknek. Minden jóérzésed és félelmed otthona."

4. "Miben különbözik az ember az állatoktól és a növényektől? Azoknak is van tudatuk, lelkük, csak gondoljunk egy kutyára vagy a delfinekre. Sokszor hűségesebbek vagy magasabb intelligenciával rendelkeznek, mint némely ember. Mégis mitől lesz valakiből Ember?"

5. "Nos, embernek lenni, maradni, és emberhez méltó életet élni itt és most talán a legnehezebb a Földön. Azonban szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ezt mi választottuk."

6. "Ide az Isten pénze sem elég! - szoktuk mondani. Akkor álljunk meg egy pillanatra: lehet, hogy hiba van a rendszerben... Ha soha semmi nem elég, mikor leszünk boldogok?" 

7. "A jó gazda tehát mindig figyeli az itt-ott felbukkanó gazt, és idejében kitépi, hogy rend legyen a kertjében. A gaz tehát a rend ellentéte. A fejünkben és szívünkben lévő kertet épp így kellene művelnünk, mint egy jó gazda. Amint egy kis hazugság felmerül, gyökerestül kellene kitépnünk, hogy fenntartsuk a rendet."

8. "Tudva levő, hogy mindenki valamilyen kinccsel érkezett a Földre, amit a Jóistentől kapott útravalónak. A magyar embernek ez az anyanyelve. A magyar nyelvnek párja nincs széles e világon."

9. "Ha nem akarsz az élethez sem hozzáadni, sem elvenni belőle, rátalálsz a belső békédre. A szentélyre, ahová mindig visszahúzódhatsz, ha esik, ha fúj."

10. "Azokért az emberekért írok, akik ezt az utat járják, hogy továbbra is bízzanak magukban, a lelkük útmutatásaiban. Hogy amikor kételkednek abban, hogy ez az egész megéri-e, az árral szembe menni, akkor bátran mondom nekik, hogy igen, mert tudják meg, hogy nincsenek egyedül. Hogy egyszer bizonyosan találkozunk majd."

MEGRENDELEM!

Balla Kriszta: FÉNYMAG

Ár: 3500 Ft + postaköltség: 1500 Ft

Összesen: 5000 Ft (15 euro)