Hol vagyok én a saját életemben?

2020.04.11

Karma? Köszönöm, nem kérem!

Hát, ez nem ilyen egyszerű! Ha akarod, ha nem, karmát töltesz, már a gyerek fogantatásának pillanatában. Anyukád pontosan ugyanazokon a dolgokon ment keresztül Veled, mint amiken most Te mész keresztül. Amióta világ a világ, ez így volt és így is lesz! 

Lehet Anyukád után csinálni vagy jobban, mert rosszabbul - ugyebár - nem érdemes! Élj a lehetőséggel! Hiszen meg van a szabadságod abban, hogy a jó mintákat tovább örökítsd, a rosszakat pedig megváltoztasd!

A gyerek azért van, hogy...

Őszinte leszek hozzád! A gyerek azért érkezett az életedbe, hogy lerombolja az EGO-dat! Hogy átértékeld az életedet, hogy rámutasson a hibáidra! Azért kaptad, hogy megtanuld tőle a feltétel nélküli szeretetet, és megmutassa, hogy mik a legfontosabb értékek, amiket pénzért nem lehet megvenni! Ő a tanítómestered és a tükröd.

Hol vagyok én a saját életemben?

Ezen a ponton ez még nem releváns és időszerű kérdés. Amikor a 24 órás szolgálatot töltöd, konkrétan sehol. Illetve ez nem teljesen igaz:

  • Ott vagy a 3 perces zuhanyzásban: tudod, 1 perc víz, 1 perc tusfürdő, 1 perc víz.
  • Ott vagy a 10 perces hajmosásban: tudod, amikor épp habozod a hajadat, és akkor kell pisilnie a nagyobbiknak, és nem tudja lehúzni a gatyáját...
  • Ott vagy a 20 perces alvásban vagy minek is nevezzem...

De legalább jól csinálom?

Felmerülhet a kérdés, ha feláldozol jó pár évet az életedből a gyermeknevelés oltárán, legalább jól csinálod-e, amit csinálsz. Ki mondja meg, kitől várhatsz visszajelzést? Az 1 éves totyogód nem fogja azt mondani egy fárasztó nap után, hogy: - Köszi, hálás vagyok! Jól csináltad, Mami! (Természetesen nem is várnád tőle.) A férjedtől? Megvan neki is a maga baja, főleg ha éppenséggel nem egy vérbeli apatípus. (Így tőle sem elvárható.) Maximum az elfogult nagyszülőktől, akik ilyenkor amúgy sem látnak a rózsaszín ködtől. Talán egy-két barátnőd megveregeti a válladat, majd felhajtja a maradék bort, és sűrű elnézések közepette lelécel egy fergeteges buliba, miközben Te a kicsit szoptatod.

Igen, elég vagy! Igen, értékes vagy!

Én mondom Neked, és jobb, ha elhiszed! A világ legszebb és legértékesebb feladatát végzed, amiért a legkevesebb pénzt, elismerést és jutalmat kapod! Idáig jutott a férfiak által vezetett világ. Azt a generációt neveled, akiktől 20-30 év múlva függ majd az egész Föld sorsa. Tehát légy büszke magadra, és tudd, hogy mindennap a legfontosabb életfeladatnak teszel eleget:

Épp Jövőt építesz!

Jó hír a rosszban

Joggal érezheted, hogy már nem is tudod, milyen voltál régen. Néha vissza szeretnéd kapni a "régi" életedet, vágyaidat, céljaidat. Nos, a rossz hír az, hogy a régit már nem kapod vissza soha, hiszen anya lettél, ami egy fantasztikus dolog. De ezt az időszakot felhasználhatod arra, hogy újjáépítsd saját magad. Lelassítsd a tempót. Megfigyeld a kishangyát, ahogy keresztül botorkál előttetek az úton. Hogy újra gyerek legyél Te is! Mi abban a rossz? Végre élvezheted az életet, ahogyan azt a gyereked is teszi. Megláthatod az apró dolgokban az egyszerűséget, a szépséget és az örömöt! A Te döntésed, hogy észreveszed-e.

A kulcs az önállóságra nevelés

Ha ebben a történetben rá szeretnél találni önmagadra, akkor minél előbb önállóságra kell nevelned a gyerekedet a felelősségteljes magatartás égisze alatt. 3 évesen már ne told a babakocsiban, 6 évesen ne öltöztesd, 10 évesen ne takarítsd ki a szobáját! A gyerek, ha minél előbb minél több hibát követ el, és tanul ezekből a Te gondoskodó szárnyaid alatt, annál hamarabb áll a saját lábára. Így szépen lassan elindulhatsz a saját önismereti és önmegvalósító utadon. Tudtad, hogy a legtöbb női vállalkozó a gyerekekkel töltött idő alatt indított vállalkozást, alapított céget, csinált saját üzletet?

Mindenben ott vagyok!

A gyerek mosolyában, csillogó tekintetében. Örömében, bánatában. Sikerében, kudarcában. Ő azt akarja, hogy boldog legyél, nem azt, hogy mártír. Nemcsak anya, feleség és házvezetőnő vagy, hanem Te Önmagad vagy. Találd meg azokat a tevékenységeket, amikben önmagadra ismersz, ami pihentet, amiből plusz energiákhoz juthatsz. A gyerek szokjon hozzá, hogy van saját életed, így egészséges mintát szolgáltathatsz neki. Nevezetesen azt, hogy van önbecsülésed, önbizalmad, értékes ember vagy, aki hasznos, kreatív, hiteles és önazonos. Ez a legfontosabb tanítás és üzenet, amit a gyerekednek átadhatsz!

Szeretettel: FÉNYSZÓRÓLÁNY