Hol vagyok én? Apa-para

2020.04.19

Kisgyerekes apukáknak

Képzeld el!

Képzeld el, amikor életed szerelmével elköltesz egy romantikus vacsorát (és egy csomó pénzt). Másra sem vágysz, mint egy fergeteges ágyjelenetre a vacsora után. Ott csillog az eljegyzési gyűrű a szexi menyasszonyod törékeny ujján, és legszívesebben megállítanád az időt! Nos, jól jegyezd meg ezt a pillanatot, mert ezek után már csak az emlékeidben láthatod viszont ezt az estét! A házasságkötést és gyermekvállalást követően aligha lesz még ilyenben részed! Illetve lehet, de ezért Neked is sokat kell tenned!

Kell ez nekem?

Ez a kérdés abban a pillanatban lesz irreleváns, mihelyst kimondod az Igent! Ekkor döntötted el, hogy minden kell, ami ezután jön. Mert szeretnél tartozni valahova. Mert szeretnéd, ha szeretnének. Mert örököst kívánsz a trónra, és mindennél jobban vágysz rá, hogy a karodba tartsd anya mini kiadását. Mindent meg akarsz tanítani a gyerekeidnek, gondoskodni akarsz a családodról, és idős korodban jó lenne, ha valaki tudná, hová tetted a szemüvegedet, az újságodat, a fogadat és a hajadat! :)

Karma? Köszönöm, nem kérem!

Hát, ez nem ilyen egyszerű! Ha akarod, ha nem, karmát töltesz, már a gyerek fogantatásának pillanatában. Apukád pontosan ugyanazokon a dolgokon ment keresztül Veled, mint amiken most Te mész keresztül. Amióta világ a világ, ez így volt és így is lesz! Lehet Apukád után csinálni vagy jobban, mert rosszabbul - ugyebár - nem érdemes! Élj a lehetőséggel! Hiszen meg van a szabadságod abban, hogy a jó mintákat tovább örökítsd, a rosszakat pedig megváltoztasd!

A gyerek azért van, hogy...

Őszinte leszek hozzád! A gyerek azért érkezett az életedbe, hogy lerombolja az EGO-dat! Hogy átértékeld az életedet, hogy rámutasson a hibáidra! Azért kaptad, hogy megtanuld tőle a feltétel nélküli szeretetet, és megmutassa, hogy mik a legfontosabb értékek, amiket pénzért nem lehet megvenni! Ő a tanítómestered és a tükröd.

Te vagy az első számú segítség!

Anyának. Ne csak a felmosót vedd ki anya kezéből néha, hanem a gyerekek körüli teendőből is akarj részesülni! Legyél Te a külső szem, aki a monotonitásba becsavarodott párodat kizökkenti a mókuskerékből. Mi sokszor ki sem látunk a beszűkült világunkból, és nem veszünk észre olyan helyzeteket, amiket Te igen! Legyél laza és vicces egy komolynak tűnő, stresszes helyzetben, oldd a feszültséget!

Nagyobb szükség van Rád, mint gondolnád!

Beszéltesd, ha hallgat! Hallgass, ha beszél!

A nap során Anya egyetlen értelmes szót nem vált senkivel, így várja, hogy végre hazaérj, és ne gügyögni kelljen. El kell mondanunk mindent, ami történt aznap, mert egyébként felrobbannánk! Nézd el nekünk, légy türelmes és megértő! (Jobban jársz - teszem hozzá! 😊) Tudjuk, hogy Nektek sem könnyű, de Ti legalább felnőtt emberek között töltitek időtök nagy részét. Változatos és világi az életetek, amíg mi ugyanazt a malmot őröljük újra meg újra minden egyes nap. Hadd merítsünk erőt, energiát Belőletek!

Te vagy a Szuperhős!

A gyerek szemében Te vagy a példakép, a minta, a kapcsolat a külvilággal. Felelősséggel bevezetheted a kalandok, a veszély és a félelem világába a gyerekedet úgy, hogy mindeközben biztonságban érezze magát erős karjaid közt. Te vagy, aki pár hónaposan már dobálod őt, repülőztök a magasban, csiki-mókáztok, birkóztok. Megtaníthatod arra, hogyan biciklizzen, hogyan védje meg magát és hogyan essen okosan a görkorcsolyával.

Mindenben ott vagy!

A gyerek mosolyában, csillogó tekintetében. Örömében, bánatában. Sikerében, kudarcában. Ő azt akarja, hogy boldog legyél, nem azt, hogy mártír. Nemcsak apa, férj és kenyérkereső vagy, hanem Te Önmagad vagy. Keresd azokat a tevékenységeket, amikben szorosabbra fűzhetitek kapcsolatot a gyerekeiddel, a szórakoztató közös élményeket. A gyerek szokjon hozzá, hogy az élete fontos része vagy, így egészséges mintát szolgáltathatsz neki. Nevezetesen azt, hogy van önbecsülése, önbizalma, értékes ember, aki hasznos, kreatív, hiteles és önazonos - mert Te létezel! Ez a legfontosabb, amit a gyerekednek átadhatsz!

Köszönjük, hogy vagytok Nekünk! Nélkületek nem menne!

Szeretettel: FÉNYSZÓRÓLÁNY