Isten megnyomta a RESET gombot?

2020.03.18

Félő, hogy az ostobaságaink miatt az Alkotó idő előtt ránk kapcsolja majd a villanyt, holott mi még megvettük a tartós tejet. Talán még nem késő az életet választani!

Emberi magatartásformák vészhelyzet esetén. Te melyiket éled most?

Ismeretes, hogy a Teremtő már többször is újra indította "játékát" az emberlakta Földön. Erre jó példa Atlantisz esete vagy a világháborúk. Lehet, hogy már nem bírta nézni, hogy az Ember mit művel a Föld bolygóval, és egyszer-egyszer megálljt parancsolt. Lehet, hogy most is ugyanez a helyzet? A ciklikusság elve alapján (az Univerzum 12. törvénye - a Ritmus törvénye) időről időre az emberiség eljut abba a stádiumba, amikor már tarthatatlanná válik a világ fenntarthatósága, mert túlon túl érvényesül a szabad akarat. Pedig a Jóisten mindig esélyt ad az embernek, de mi valahogy mindig elbaltázzuk! Ezért néha le kell törölni a táblát, hogy ne fussunk a vesztünkbe.

depositphotos
depositphotos

Hogy éppen milyen módszert alkalmaz a Teremő arra, hogy újraindítsa az életet, esetenként eltérő. Egyszer eluralkodik a Gonosz, máskor háborút szít vagy világjárvánnyal sújt. Lényegében teljesen mindegy, hogy a mi esetünkben embertől vagy állattól származik a betegség, mert bizonyosan a Jóisten keze van a dologban. Ő tudja, mit miért tesz! Semmi nincs véletlenül! Az Ember nem tehet mást, csak reagálhat az eseményekre, és mivel mindenki más, így mindenki máshogy éli meg a jelen helyzetet.

Emberi magatartásformák veszélyhelyzet esetén:

  • Struccpolitikus, tagadó

Nem érdekel! Nem is igaz! Hiszem, ha látom! Amíg nem velem történik, nincs baj!

Ezen a fázison mindenki keresztülmegy. A tagadás az elme védelmi mechanizmusa. Esetenként változó az időtartama, valakinél pár perc, másoknál hosszú napok, hónapok, de szinte mindenki megéli a tagadás állapotát. Ez természetes reakció vészhelyzetben, hiszen az elme a túlélésért küzd, és nem szívesen szembesül az igazsággal és a tényekkel. Jó esetben ezen az ember túllendíti saját magát, hiszen ez csak rövidtávon nyújt biztonságot, de ha egy világjárvány kopogtat az ajtódon, vagy egy szeretted, szomszédod, ismerősöd bajba kerül, akkor már késő felébredni és cselekedni. Marad a bűntudat: "Miért nem tettem semmit, amikor ott volt az ideje?"

  • Agresszív, dühös

Ez most komoly? Mi az isten? Itt mindenki hülye? Majd én megmutatom...

Az ember próbálja magát fizikailag menteni, ha módja van rá (például háború esetén). Mivel itt egy láthatatlan, kézzel nem fogható betegség az ellenség, ezért nehéz kardot kivonva küzdeni ellene. Marad a verbalitás, a vádaskodás, a köpködés, az egymásra mutogatás. Más embertársainkon vezetjük le a feszültséget, hiszen a betegséggel nem kiabálhatunk. Jó esetben ez a szakasz is hamar véget ér, ha tudunk egy kis önuralmat gyakorolni. Rosszabb esetben sokaknak ártunk vele, beleérve magunkat is, ami a jelen helyzetben nem célravezető.

  • Kétségbeesett, pánikoló

Úristen, most mi lesz velünk? Világvége? Hallottad az újabb rémhíreket?

Ez a lelki megviseltetés szintje. Megint csak elkerülhetetlen, de mindenkinél változó időben és mértékben érkezik el és zajlik le. Valakinél megmarad. Ez a legrosszabb forgatókönyv megélése minden egyes nap, ami hosszú távon kikészíti az elmét, és legyengíti az immunrendszert. Ennek egyik változata a letargia és a közöny. A minden mindegy állapota. Csak saját magunkat szabadíthatjuk fel ez alól az állapot alól, ezt más nem teheti meg helyettünk! Azzal segíthetünk magunkon, hogy el kezdjük eltávolítani magunktól a problémát, az életünket, és kordában tartjuk a gondolatainkat. Az lesz ugyanis a Te forgatókönyved, amit Te elhiszel.

  • A humorista

Igyunk a karanténra, legalább fertőtlenítünk! Na, most először én mondhatom meg anyámnak, apámnak, hogy maradjon otthon!

Ez már egy elviselhetőbb gondolkodásmód, mert legalább annyira nem ártalmas, mint az előzőek. Bár ez is magában hordozza a tagadást. A humor sok mindenre lehet gyógyír, egy jó nevetés köztudottan pozitív hatással van az immunrendszerre. Ez addig működik, amíg nem máson röhögsz, maximum a kialakult helyzeten. Ezzel csínján kell bánni, mert vékony a határvonal. Átfordulhat kegyetlenségbe, hiszen sokan élet-halál között vannak, amíg Te jót derülsz.

  • Tisztánlátó

Üdvözöllek a Valóságban! Úgy látod a kialakult helyzetet, amilyen. Nem dramatizálod túl, nem bagatellizálod el. Hiteles forrásokból tájékozódsz, amennyire ez lehetséges. Megteszed, ami tőled telik, de elfogadod, hogy van, amin nem változtathatsz. Ráébredsz arra, hogy a mostani helyzet tanítást hordoz, és megpróbálod kitalálni, hogy számodra mit!

  • Optimista realista

A tudatosság magasabb szintje. Amikor tisztánlátásod párosul egy egészséges pozitív jövőképpel. Bízol benne, hogy ez csak egy próbatétel az emberiség számára, nem egy végítélet. Elkezdesz saját magaddal törődni, hiszen most igazán fontos, hogy erős, kitartó és életerős maradj. Végiggondolod az életedet, hogy miért vagy itt, mi a célod, mik a feladataid. Segítségére vagy a családodnak. Rájössz arra, hogy most végre kezedbe veheted a sorsodat. Rendezheted az elmédet, a lakásodat, kiolvashatod azt a könyvet, amire eddig nem volt időd, képezheted magadat, tanulhatsz nyelvet, festhetsz, varrhatsz, szerelhetsz, barkácsolhatsz.

  • Cselekvő, segítő

Elérkeztél a jelen helyzet igazi céljához! Hasznos lehetsz a társadalom számára. Magad mögé hajítva az EGO-dat, végre segítséget nyújthatsz másoknak, ami elégedettséggel tölt el. Értékesnek és fontosnak tarthatod a létezésedet. A termékedet, szolgáltatásodat, tudásodat, képességeidet embertársaid szolgálatába állíthatod. Most ebből vizsgázik ugyanis az emberiség! Ha 7,7 milliárd ember mondja egyszerre, hogy én ugyan nem segítek senkinek, akkor megáll az élet, és lehúzhatjuk a rolót! Amint megindul a segítségadás hulláma, beindulhat a rendszer és túlélhetjük!

Történelmi pillanatokat élünk. Most az emberiség emberségből vizsgázik! Minden rajtunk múlik! Rajtam és rajtad! Ne legyen pénzkidobás az a tartós tej! Vegyük le a Jóisten kezét a RESET gombról!

Szeretettel: FÉNYSZÓRÓLÁNY