Tanmese a nagy álmokról

2019.10.02

Egyszer a jógi nagymestert megkérdezték, hogy mi értelme nagyot álmodni, ha lehet, hogy nem tudjuk megvalósítani, ráadásul a környezetünkben élők sem hisznek bennünk? A jógi erre azt felelte:

  • Egy napon szakértők jelentek meg Dél-Indiában, és azt jósolták, hogy 2025-re ennek a területnek a 60%-a teljesen el fog sivatagosodni. A sivatag szó az élet ellentéte, nem igaz? Nehezemre esett elképzelni, hogy a szülőföldemmel, aminek több ezer éves mezőgazdasági kultúrája van, ilyen megtörténhet. Ezt nem hagyhatom, gondoltam magamban. Bejártam a területet, megfigyeléseket végeztem, és azt találtam, hogy még 2025 előtt ez megtörténhet. Így megoldást kerestem. Kiszámoltam, hogy ha elültetnénk 114 millió fát 10 év alatt, akkor megállíthatjuk a folyamatot. Önkénteseket kerestem, akik azt mondták, hogy ezt lehetetlen megcsinálni. Megkérdeztem tőlük, hogy mennyi India teljes lakossága. Azt mondták 62 millió fő. Akkor mi a gond? - kérdeztem. Ha minden ember elültet csak 2 db fát, már majdnem meg is vagyunk! Az első hat évem azzal telt, hogy először a fejekben kellett elültetnem a gondolatot, hogy ez megvalósítható. Hidd el, ez nagyobb kihívást jelentett, mint maga a faültetés. 2019-ig 17 millió fát sikerült elültetnünk. Ez egy nagy kudarc, gondolhatnád. De valami nagyszerű dolog történt. Egy nagy álom részesei lettünk. Az emberek rájöttek a Fa fontosságára, ami a levegőt és az életet biztosítja számukra. Így a faültetés egy nagy küldetéssé nőtte ki magát Indiában. (2019 augusztusában egy nap alatt 220 millió fát ültettek el Indiában.)  
  • Az emberekkel az a baj, hogy nem mernek nagyot álmodni, mert félnek attól, hogy mi lesz, ha nem valósul meg. Az igazán nagy álmok azonban nem egy életre vannak tervezve. Te mindösszesen egy lépést tehetsz a nagy álom felé. De nem fordíthatsz hátat az álmodnak, és ezáltal önmagadnak! Egy nagy álom részesének lenni a legnagyszerűbb dolog, ami egy ember életében megtörténhet. (Sadhguru)

Nekem is van egy nagy álmom: egy olyan élhető világ, ahol az emberek önmagukban találják meg a megoldást mindenre. Ahol a fejben rend, a testben egészség, a szívben szeretet és fény lakik. Ahol a magyar ember ismeri őstörténetét, elismeri égi eredetét és büszke magyarságára. Emelt fővel, egyenes gerinccel jár a világban. Az én életemben ez valószínűleg nem fog megvalósulni, de nincs nagyszerűbb dolog annál, mint hogy egy igazán nagy álom részese lehetek... Margó-díjra, az első könyvesek díjára jelöltek. A Fénymag című könyvem most tett egy lépést.

Sok szeretettel:

Balla Kriszta 'FÉNYSZÓRÓLÁNY'